Privacy

Laatst gewijzigd op: 1 juli 2016

Wij gebruiken uw persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor u ze heeft achtergelaten. Dat betekent dat als u bijvoorbeeld uw naam en mailadres invult in het contactformulier, we deze gegevens niet gebruiken om u ook (ongevraagd) andere informatie toe te zenden. Uitzondering hierop is dat gegevens wel worden gebruikt voor opsporing, als via de website strafbare feiten worden gepleegd of strafbare uitlatingen worden gedaan (en verdere uitzonderingen zoals genoemd in artikel 43 Wet bescherming persoonsgegevens).

Persoonsgegevens bewaren we niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor de gegevens zijn verzameld. Voor alle verwerkingen van persoonsgegevens geldt dat alleen die gegevens worden gebruikt die u zelf actief heeft achtergelaten.

Gebruik van anonieme bezoekersgegevens

Voor het verzamelen van de webstatistieken maken we gebruik van Google Analytics. Deze applicatie gebruikt javascript en cookies waarmee we uw gedrag op onze website kunnen volgen.

We verzamelen de volgende gegevens: het type machine dat u gebruikt (zoals een Windows-PC, een iPad of mobiele telefoon), de browser die u gebruikt (zoals Internet Explorer of Firefox), de regio waarvandaan u de website bezoekt, hoe u op onze site bent gekomen, welk zoekwoord u heeft gebruikt om ons te vinden, het tijdstip en de duur van uw bezoek en welke pagina’s u heeft bezocht.

We hebben Google Analytics zo ingesteld dat we voldoen aan de Wet bescherming persoonsgegevens. Dit betekent dat we slechts een deel van uw IP-adres registreren. Hierdoor bent u niet te identificeren, maar kunnen wij wel goede analyses uitvoeren om deze website en onze dienstverlening te verbeteren. Ook zal Google onze verzamelde gegevens niet voor eigen doeleinden gebruiken.

We gebruiken de verzamelde gegevens niet voor een ander doel en stellen ze niet aan derden ter beschikking.

Social share buttons

Wij maken gebruik van Social share buttons. Als u deze niet gebruikt, laten ze geen cookie op uw computer achter. Zodra u klikt op één van de buttons gaat u naar de omgeving van Refurls (getrefurls.com). Deze omgeving verzorgt de sharefunctie en plaatst een cookie om de sessie goed te laten verlopen. Deze functionele cookie vervalt zodra u de omgeving weer verlaat. De social media die u vervolgens gebruikt om te delen (Facebook, Twitter etc.) kunnen ook cookies plaatsen. Daar hebben wij geen invloed op. Voor meer informatie daarover verwijzen wij u naar de betreffende social media.

Cookies weigeren

Als u bezwaar heeft tegen het gebruik van cookies kunt u via de instellingen van uw browser cookies uitschakelen. Ook zonder het gebruik van cookies kunt u gebruik maken van deze site, maar geavanceerde functionaliteit zal niet werken. Zo kunt u niet inloggen zonder het gebruik van cookies, en worden instellingen (zoals de lettergrootte van de website) niet bewaard.

Meer informatie over cookies en veilig internetten vindt u op de website www.consumentenbond.nl/internet-privacy/extra/cookies-uitschakelen.

Meer informatie over browserinstellingen voor cookies vindt u op de website browserchecker.nl.